Шевченківський тиждень в Мелітопольській гімназії № 4

9 березня особлива дата для українців – День народження Тараса Григоровича Шевченка. Його називають нашим пророком, Великим Кобзарем і українським генієм. Шевченко був відомий і боротьбою за визволення українського народу.

Пройшло 210 років від народження Великого Кобзаря, проте кожне слово, написане поетом, і досі актуальне. Український видатний митець залишив кілька важливих послань, які для українців стали закликом до дії.

З метою популяризації творчої спадщини Т.Г. Шевченка, актуалізації пам’яті про Кобзаря та його ролі у закладанні духовних основ української нації, утвердження морально-етичних заповідей митця як важливого чинника консолідації суспільства, національно-патріотичного виховання здобувачів освіти, збереження і розвитку інтелектуального потенціалу України, підтримки і стимулювання талановитої молоді і творчої праці педагогів Державною науковою установою "Інститут модернізації змісту освіти"спільно з Громадською організацією «Інноваційні обрії України» проводився VI Всеукраїнський конкурс есе учнівської та студентської молоді «Мій Шевченко».

Вітаємо з перемогами (дипломанти ІІ та ІІІ ступенів) здобувачів освіти Мелітопольської гімназії № 4 Мелітопольської міської ради та їх наставників - учителів української мови та літератури Дацеву Альону Володимирівну та зарубіжної літератури Кудрю Нонну Валеріївну!

/Files/images/privtannya/Учениця.jpg /Files/images/privtannya/Дацева АВ.jpg

/Files/images/privtannya/Бригін Кіріл.jpg /Files/images/privtannya/Кудря НВ.jpg

З 4 по 11 березня в нашій гімназії пройшов Шевченківський тиждень, під час якого здобувачі освіти 1-9 класів узяли участь у різноманітних онлайн-активностях.

Упродовж тижня вчителями української мови та літератури та вчителями початкових класів були проведені інформаційні п’ятихвилинки до 210-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка.

Здобувачі освіти 5 Б, 5 В, 5 Г, 5 Д класів стали активними учасниками інтерактивної гри «Кахут: факти з життя і творчості Т. Шевченка». Під час заходу діти показали гарні знання й отримали позитивні емоції.

Здобувачі освіти 5 А, 7 Д та 9 Б класів вирушили у віртуальну подорож «Тарас Шевченко в мандрах», під час якої поблукали лабіринтами пророчих поезій Кобзаря, мали можливість послухати творчу реконструкцію голосу Т. Шевченка завдяки науковому експерименту креативного агентства TABASCO, подивилися на Кобзаря очима сучасних художників, а також послухали сучасні пісні на слова творів Т. Г. Шевченка: «Тополя» (Хочу Ще), «Мені однаково» (Скрябін), «Косар» (Тартак) та інші.

Здобувачі освіти 7 Г класу завітали до віртуальної кінозали й переглянули фрагмент документального фільму «Таємниці Генія Шевченка», який допоміг дізнатися цікаві факти про дитинство Тараса Шевченка та його родину.

Здобувачі освіти 7-8 класів узяли участь в онлайн-екскурсії «Тарас Шевченко – художник», під час якої більше дізналися про талант Шевченка-художника, знайшли цікаві факти в його біографії.

Для здобувачів освіти 9 А класу було проведено інтерактивну вікторину «Усім нам знайомий Шевченко», яка допомогла розширити знання учнів про життя і творчість Т. Г. Шевченка.

Здобувачі освіти 1-6 класів стали учасниками онлайн-виставки малюнків- ілюстрацій до творів Тараса Григоровича Шевченка. На ній представлені як дитячі малюнки, так й ілюстрації, створені за допомогою нейромережі, а також зображення з цитатами найвідоміших поетичних творів Кобзаря.

Класними керівниками 1-9 класів було проведено годину спілкування «Тарас Шевченко – нескорений борець за волю України».

Цьогорічний Шевченківський тиждень видався насиченим, учні отримали нові знання, проявили творчі здібності та лідерські якості.

Кiлькiсть переглядiв: 75